Motangen

Historien

Hentet fra Motangen.no

Starten.

Dansepaviljongen på Motangen ble i sin tid bygd av Blaker Idrettslag og Blaker Ungdomslag etter modell fra de svenske folkeparkene. Navnet var først ”Bruvollen Friluftsenter” og under åpningen 29. mai 1965 spilte dansebandet Jail Birds m/Elisabeth Grannemann og Al Bishop som trekkplaster. I de etterfølgende år kunne man skilte med mange storheter fra både internasjonal og nasjonal underholdningsverden. Vi tror at mange tråkket sine første dansetrinn her og atter mange fant sin livsledsager. Vi kan være stolte av fortsatt å ha inntakt et av de få gjenværende overbygde utendørs dansegolv!

I storhetstiden

1965-70 kunne Motangen skilte med artister som andre bare kunne drømme om:
Kinks(2.500 besøkende), Tremeloes, Spences Davis Group, Hep Stars(Benny Andersson), Hootenanny Singers(Bjørn Ulvaeus), Peter & Gordon, Pussycats m.fl.

Hovedæren for dette artistutvalget må tilskrives impressario Barry Matheson.

Nedgangstidene

kom på 70-tallet da konkurransen fra Tangen (på Bjørkelangen) ble stor og publikumsinteressen avtok. Blaker Idrettslag trakk seg ut, men Blaker Ungdomslag holdt liv i anlegget med sporadisk utleie. Anlegget forfalt fort pga. manglende økonomi til vedlikehold.

Gulv
Her repareres gulvet

Først i 1998 begynner ting å skje igjen …. Det ble en ny start
med Ole Roar Huseby i Blaker Ungdomslag som pådriver. Etter å ha restaurert dansegolvet kunne man igjen innby til åpen fest for bygdefolket med New Jordal Swingers som danseband.

Motangenkomiteen

ble etablert i 1998 når Motangen ble tatt i bruk til den årlige Sommerfesten. Komiteen ble sammensatt av representanter fra Blaker Idrettslag, Blaker Ungdomslag, Blaker Bondelag, Blaker Bondekvinnelag, Blaker Skytterlag, Blaker Travselskap, Blaker Samfunnshus, Tertitten MC og Hogset Vel. Senere har AmCar DC Blaker kommet inn i stedet for Tertitten MC.

Anlegget

begynner å dra på åra og krever stadig vedlikehold. Det er lagt ned betydelig dugnadsinnsats for å gjøre stedet presentabelt. De siste 4 årene er det investert ca. 300.000 kr hvorav 100.000 kr er egenfinansiert gjennom drift og auksjon.

  • Nytt lagerhus ble bygd i 2000
  • Det nye dansegolvet ble tatt i bruk våren 2005
  • Og det nye el.anlegget våren 2006.
  • Sanitæranlegget ble kraftig oppjustert i 2015. Helt nytt bygg med dame- og herretoaletter, samt handicaptoalett.

Utfordringene framover er bl.a. taket på dansepaviljongen.

Sommerfesten

ble arrangert første gang på Motangen i 1998. Vi overtok Bondelagenes Sommerfest på Thoreid inkludert bord, benker og griller. Det blir sendt innbydelse i posten til alle i Blaker m/omegn, men festen har i praksis vært åpen for alle.

Vi er avhengig av at lagene framstår samlet som arrangører og promoterer festen siden dette er vår viktigste inntektskilde bortsett fra leie. I forkant av festen har lagene fått muligheten til å presentere/markedsføre seg, med skyting, ridning, ball-lek osv.